Uitslag LAC 22 oktober 2010 in Veghel

Zeven dames hebben op vrijdagavond 22 oktober meegedaan aan de eerste LAC-wedstrijd van het seizoen. Deze werd gehouden in Veghel, waar het water nooit koud is...

De eerste afstand voor Neptunus '58 was de 400 vrij. Shirley Voets zwom een erg vlakke race, maar omdat ze de tel kwijt was, ontbrak een eindsprint. Desondanks verbeterde ze wel haar persoonlijke record met ruim zes seconden van 5.22 naar 5.16. Dit betekende tevens een nieuw clubrecord. Lara vd Ven en Aniek Pennings waren de eerste helft van de race bijna aan het synchroonzwemmen, zij aan zij. Daarna daalde de slagfrequentie van Lara iets, waardoor Aniek weg kon zwemmen. Voor Aniek was het meer dan drie jaar geleden dat ze de 400 vrij zwom, en gezien haar progressie op de coopertest vorige maand, was de geweldige verbetering van haar persoonlijke record geen verrassing. Voor Lara was het een jaar geleden dat ze de 16 banen zwom, maar ook zij verbeterde zich enorm. De opdracht voor beide dames was om onder de zes minuten te zwemmen, en ze slaagden daar ruim in. Aniek ging van 6.22 naar 5.39 (een verbetering van 43 seconden) en Lara scherpte haar pr aan van 6.04 tot 5.44 (twintig seconden). Rachel Brunnen zwom deze afstand voor de eerste keer. Ze verloor al meteen bij de start haar brilletje, maar synchroonzwemsters zijn gewend om zonder bril te zwemmen, dus ging ze gewoon door. Na een mooie race eindigde ze in 6.37. Halverwege wist ze haar pr met 6 seconden te verbeteren.

Sandra Schellekens zwom de 800 vrij. Aangezien Sandra geen fan is van warm water, had ze ingezet op een tijd van 11.15 (haar pr is 11.07). Door de warmte liepen haar tussentijden in het tweede deel van de race wel wat op, maar doordat ze harder gestart was dan normaal (drie seconden sneller dan haar 400 metertijd tijdens haar recordrace), wist ze tot haar eigen verbazing wel haar persoonlijke record met ruim vijf seconden aan te scherpen tot 11.02.

Tot slot zwommen Demi van Os en Isa vd Ven de 200 meter wisselslag. Demi voelde zich niet helemaal lekker, waardoor het zwemmen niet zo soepel ging. Daardoor, en door de warmte, bleef ze met 3.19 drie tellen boven haar pr van 3.16. Isa zwom deze afstand voor het eerst en deed dat uitstekend. Met 3.29 maakte ze een keurig debuut.

Uitslag

Tussentijden


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'